Actueel

Om de cohesie in de buurt te bevorderen en – zeker niet onbelangrijk – de laatste roddels uit te wisselen, is op zaterdag 30 april j.l. de eerste buurborrel gehouden, bij de vuurplaats van de fam. Kroon. Rond 16.00 uur was er nog sprake van een aarzelende start, maar naarmate de tijd vorderde kwamen steeds meer Smalhorsters de kat uit de boom kijken, en lieten zich vervolgens de drankjes, kaas en droge worst goed smaken. Met uitzondering van de zomermaanden juli en augustus is het de bedoeling om elke laatste zaterdag van de maand zo’n buurtborrel te houden, tussen 16.00 en 17.30 uur. Zie ons album voor de foto’s van de eerste keer!

2022 – Buurtactiviteiten worden weer opgestart. Zo haken we op 19 maart aan bij de landelijke schoonmaakdag. Zoals ook in oktober gebruikelijk starten we vanaf half 10 bij Geke en Willem Dunning op Smalbroek 11.
Lucie Zinger, Alfred Mulder, Jan de Groote en Gerard Pronk zullen namens de buurtvereniging deelnemen aan de Streektaolstried op 18 maart in Westerbork. We wensen ze veel succes!

2021 – Na een langdurige corona-periode worden ook in de buurt de activiteiten weer voorzichtig opgestart. Vorig jaar kon ie niet doorgaan, maar eindelijk mocht het weer: DE buurtbarbecue! Traditiegetrouw was het voorste gedeelte van de schuur van de fam. Booiman het decor van een gezellig samenzijn!

2020 – Al tijden heeft er op deze pagina geen verversing plaatsgevonden. Logisch, er zijn ook nagenoeg geen activiteiten geweest. In de corona-periode hebben we tot heden twee (digitale) activiteiten gehad: Met Pinksteren 2020 was er een fotoquiz van onze buurt. En in de ‘avondklok’-periode heeft een ieder kunnen deelnemen aan een digitale pubquiz. Velen hebben hieraan meegedaan, dus dat was zeker een succes. Laten we hopen dat – mede door de vaccinaties – er snel een eind komt aan alle beperkingen, zodat we snel weer ‘de buurt op’ kunnen!

 

2019 – Na een kop koffie togen op zaterdagmorgen 7 maart zeven buurters, gewapend met auto, trekkers, keukentrapjes, ladders, schroefmachines EN natuurlijk de nestkastjes, door onze buurt om deze op gepaste afstand van elkaar op de hangen. Ook de mees houdt van enige privacy en duldt geen buren in de naaste boom. Daar rekening mee houdend zijn verspreid bijna 100 nestkastjes opgehangen. Al tijdens de werkzaamheden werden enkele kastjes ontdekt door een paar koolmezen, dus we hebben goede hoop dat we een mezenrijke buurt krijgen. Na gedane arbeid heeft de werkploeg zichzelf (tijdelijk..) uitgeroepen tot ‘pimpel’mezen… Zie voor meer foto’s ons album.
   

 

2019 – De eikenprocessierups houdt de gemoederen al enkele jaren bezig. Jaarlijks melden zich velen bij de huisarts met jeukklachten, veroorzaakt door de brandharen van deze rups. De opmars van dit kleine, doch irritante kruipertje lijkt niet te stoppen en ook komende zomer zijn de vooruitzichten niet gunstig. Maar wat blijkt? Zowel de kool- als pimpelmees hebben een trucje bedacht om dit miniscule monstertje aan te pakken. Om deze ijverige vogeltjes een warm welkom de bieden, hebben vele buurtgenoten twee avonden gezaagd en getimmerd, om fraaie onderkomens voor hen te maken. Deze vogelkastjes zullen zaterdag 7 maart verspreid door de buurt worden opgehangen. Hulp is hierbij zeer welkom! Start: 9.30 uur bij Wim en Geke Dunning, Smalbroek 11. O ja, neem even een accuschroefmachine mee. Met bitjes…

 

Oud-buurtgenoot Jan Wessels maakte over de historie en bewoning van onze buurten een boek dat in 2011 uitkwam. Dit boek is al geruime tijd uitverkocht maar is nu ook in digitale vorm als PDF beschikbaar.  I.v.m. de privacy-wetgeving zal dit boek niet op de site gezet worden. Op verzoek kan een exemplaar worden toegezonden. Laat hiervoor een reactie achter op het contactformulier

 

Onze jaarvergadering / nieuwjaarsvisite is evenals vorig jaar bij de Hanse Hof (achter Smalbroek 14) op vrijdag 17 januari 2020, om 20.00 uur. Aansluitend aan de vergadering wordt een bingo gehouden, met – zo wordt ons beloofd – MEGA PRIJZEN!!

 

De jaarwisseling staat weer voor de deur en geheel volgens traditie luiden we ook dit jaar 2019 op Oudjaarsdag weer uit bij de vuurplaats van de fam. Kroon – Smalbroek 23 – met snert en een borrel. Aanvang 15.00 uur. De bijeenkomst duurt tot max. 17.00 uur.

 

Op 10 december kan er in Zwiggelte, onder leiding van Janny van der Veen, een kerstdecoratie gemaakt worden. De eigen bijdrage hiervoor bedraagt 15 euro. Graag opgeven vóór 14 november.
Bij problemen met vervoer dat graag even kenbaar maken, dan zoeken we een oplossing.

 

Nu de ‘r’ weer in de maand is, gaan we weer van start met de kaart- en sjoelavonden. Deze zijn steeds op de tweede maandag van de maand, en worden gehouden in de ‘Kapschuur’ van het Scoutinggebouw. (Achter Smalbroek 25) Aanvang 20.00 uur, te beginnen op maandag 14 oktober. Bij voldoende belangstelling kan er ook geklaverjast worden. Deelname is gratis!

 

 

Op vrijdag 6 september gaan we klootschieten! De start is om 19.00 uur bij Wim en Jeannet Kyper, Terhorst 11. Wel graag even opgeven via Wim@kuypertjes.nl


I.v.m. het slechte weer moesten we de festiviteiten van de Lanijto en ons 40-jarig jubileum verplaatsen naar het schuur en erf van de fam. Booiman. Dat mocht de pret niet drukken!
Zie voor meer foto’s onze fotopagina.
   

 

De voorbereidingen voor de LaNijTo zijn in volle gang. In de ‘galerie’van Wim en Geke wordt elke dinsdag- en donderdagavond hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben. 

 


In het Wilhelmina Zalencentrum in Beilen weur vrijdagaovend 22 meert een ‘streektaolstried‘ holden. Een klein veurproefie op ‘Cultureel Midden Drenthe’. D’r deden 24 van de 26 dörpen/streken van de gemiente Midden Drenthe met an. En wel was de winnaar? Juust: Smalhorst! Met dank aan Lucie, Wolter, Piet en Judith!
Börk weur tweede, de Beilervaort daarde en Brunsting kreeg de poedelpries…

Foto: Bert Rossing/Huus v.d. Taol


Via het bestuur en de werkgroep ‘LaNijTo’ is bekend gemaakt dat zowel de Lanijto als ons 40-jarig jubileum gevierd zal worden op zaterdag 8 juni op ‘ons’ feestterrein bij Geke en Wim Dunning, Smalbroek 11. Houd deze datum vrij! In de aan ieder verstrekte Boerhoorn staat meer info, en nadere details volgen zo spoedig mogelijk. In ieder geval zal er in de weken voorafgaand op de dinsdag- en donderdagavond geklust worden om een mooie straatversiering te maken. Daarbij wordt ieders hulp op prijs gesteld! 
Voor meer info over de LaNijTo en het programma, klik hier.


De jaarlijkse zomerse fietstochten zijn voorlopig opgeschort i.v.m. de LaNijTo en alle daarbij komende werkzaamheden. Zodra de tochten worden hervat krijgt u bericht!


Op de ledenvergadering van januari 2019 hebben we moeten besluiten om geen paasvuur meer te organiseren. Het aantal bezoekers loopt jaarlijks terug en het best wel vele werk dat hiermee gepaard gaat komt elk jaar op een kleine groep mensen neer, waardoor het draagvlak hiervoor is afgenomen. Ervan uitgaande dat er op Holthe nog wel een bult gebouwd gaat worden, kan een ieder daar met z’n snoeihout terecht. Klik hier voor de beelden van het laatste paasvuur van onze buurtvereniging, Tweede Paasdag, 2 april 2018…

 

Reacties zijn gesloten.